Людям з порушення зору Звичайна версія

За сприяння Фонду гарантування викрито розтрату активів ПАТ «АКБ Капітал»

08.05.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів вкотре підтвердив свою нульову толерантність до будь-яких зловживань навколо банків, у яких здійснюється ліквідація! З ініціативи і за безпосереднього сприяння Фонду прокуратурою м. Києва розслідувано факти розтрати активів ПАТ “АКБ Капітал”, за результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому уповноваженому Фонду гарантування вкладів.

Факти зловживань були виявлені Фондом у 2017 році. Тоді ж Фонд зібрав і передав до правоохоронних органів відповідні матеріали. За результатами розслідування, проведеного на основі цих даних, слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи на посаді Уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «АКБ Капітал», достеменно знаючи про наявну заборгованість перед банком у окремих позичальників, безпідставно підтверджував відсутність у них такої заборгованості.

В результаті вказаних дій з ряду об’єктів заставного майна (житлової та комерційної нерухомості) були незаконно зняті обтяження та заборона на відчуження, що у подальшому призвело до фактичної втрати цих активів для банку.

Висновками судово-економічних експертиз станом на теперішній час підтверджено збитки, завдані Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на суму понад 5 млн гривень; вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Фонд гарантування вкладів вдячний за активне реагування правоохоронних органів і вкотре наголошує: команда Фонду не ігноруватиме жодних зловживань!