Людям з порушення зору Звичайна версія

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішень НБУ та Фонду гарантування щодо ПАТ «АКБ «Капітал»

12.07.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Київський апеляційний адміністративний суд, в тому числі й завдяки наполегливій та обґрунтованій позиції Фонду гарантування, скасував рішення суду першої інстанції та підтвердив законність дій Національного банку України та ФГВФО щодо виведення ПАТ «АКБ «Капітал» з ринку.

Нагадаємо, що з метою повернення контролю над банком до суду подав акціонер ПАТ «АКБ «Капітал» разом з підконтрольною йому юридичною особою ТОВ «Промгаз Україна».

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовні вимоги акціонера та скасував рішення НБУ та Фонду щодо відкликання банківської ліцензії та виведення ПАТ «АКБ «Капітал» з ринку.

У Київському апеляційному адміністративному суді Фонд гарантування наполягав на законності своїх рішень та навів колегії суддів переконливі докази того, що рішення суду першої інстанції матимуть негативні наслідки та ризики для вкладників банку. Також ФГВФО обґрунтував неможливість відновлення діяльності банку виходячи з фінансових показників ПАТ «АКБ «Капітал» та необхідність виведення його з ринку.