Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав касаційну скаргу на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду щодо ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ»

18.11.2015

16 листопада 2015 року група осіб за підтримки приватної охоронної фірми заблокували приміщення ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» і не допустили на робоче місце уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - ФГВФО) на ліквідацію цього банку. При цьому зазначені особи посилалися на ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду, який залишив без змін постанову суду першої інстанції щодовизнання протиправним та скасування рішення НБУ та ФГВФО про визнання ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» неплатоспроможним та запровадження в ньому тимчасової адміністрації. ФГВФО у взаємодії з Національним банком України в передбачені законодавством строки подав касаційну скаргу.

В той же час, постанова НБУ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АКЦІОНЕРНО-КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «КАПІТАЛ» від 29 жовтня 2015 р. № 753 та рішення виконавчої дирекції ФГВФО «Про початок процедури ліквідації ПАТ АКБ «КАПІТАЛ» та делегування повноважень ліквідатора банку» від 29 жовтня 2015р. № 195 є чинними і жодним судом не визнано протиправними та не скасовані.

Уповноваженою особою ФГВФО на ліквідацію були здійснені всі заходи для збереження статутних документів та печатки банку, однак на сьогодні через блокування продовжувати роботу в приміщенні банку в нормальному режимі неможливо.

З 04 листопада 2015 року ФГВФО здійснює виплати відшкодування вкладникам ПАТ«АКБ «КАПІТАЛ». На сьогодні вкладниками вже отримано понад 170 млн грн. Незважаючи на ситуацію, яка склалася зараз в банку, виплати вкладникам будуть продовжуватися. ФГВФО буде зроблено все необхідне для захисту прав вкладників та інших кредиторів банку.

Звертаємо вашу увагу, що уповноважена особа ФГВФО на ліквідацію не має доступу до веб-сайт банку http://capitalbank.com.ua, тому інформація, яка розміщається на ньому, не є офіційною. Вся актуальна інформація щодо ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» буде оприлюднюватися виключно на веб-сайті ФГВФО www.fg.gov.ua.

Отримати додаткову інформацію також можна звернувшись до інформаційно-консультаційного центру, розташованого за адресою м. Київ, вул. Дмитрівська, 18/24 (1-й поверх приміщення Експобанку), та за номером «Гарячої лінії» 0 800 308 108.

Звертаємо увагу кредиторів ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», що у зв’язку з вищезазначеним, буде продовжено термін прийому кредиторських вимог. Додаткове оголошення про місце та строк подачі кредиторських вимог буде опубліковано в газеті «Голос України» та оприлюднено на веб-сайті Фонду http://www.fg.gov.ua.